АКО ИМАХТЕ ВИРТУАЛЕН БЛИЗНАК…

46789734_528845467595858_7151772798753439744_n

 

ТРУДНО ЛИ ВЗИМАТЕ РЕШЕНИЯ? АМИ АКО ИМАТЕ ВИРТУАЛЕН БЛИЗНАК, СНАБДЕН С ИЗКУСВЕН ИНТЕЛЕКТ, КОЙТО ДА ВИ СЪВЕТВА?

Персонален виртуален близнак – това е бъдещето, което ни чака! Чували ли сте за PROJECT PAI? Това е личният ви Изкуствен Интелект, и нещо повече – той ще представлява вашата виртуална самоличност. Ще говори с вашия глас, ще има същите интереси като вас, ще харесва това, което вие харесвате. Той е вашият виртуален близнак. И да не забравяме, ще ви помага да взимате решения, защото ще е най-големият ви приятел и ще знае всичко, което вие знаете. Ще е вашият личен аватар – (https://medium.com/project-pai)

И не, това не е научна фантастика. Въпрос на време е да достигне и тази технология до всеки един от нас. Виртуалният ви близнак ще изглежда като вас и дори ще се дразни от същите неща като вас.

Но дали крие някакви опасности това? Всеки ще има собствена виртуална самоличност, която ще е толкова близка с него самия, че ще може да му помага. От телефона си ще получаваме помощ по всеки въпрос, който стои пред нас. Но няма ли това да ни направи по-малко решителни? Няма ли да пострада личното ни самочувствие, че не действаме смело в една или друга ситуация, която изисква изцяло нашия личен сериозен подход? Ако не получим одобрението на програмата, може да решим, че любимия човек, когото сме срещнали, не е подходящ за нас или че рабтата, която ни предлагат не е достатъно добра. Можем ли да се доверим на Изкуствения Интелект за житейките си решения? Ако отговорът е еднозначен в положителен аспект, няма ли ежедневието ни да стане сиво и предсказуемо? Дали самата възможност да грешим в преценката си не украсява живота ни, правейки го неповторим, непредсказуем и уникален?…

 

About The Author