Какво е Биткойн миксер?

Mixingserv

 

Биткойн миксерът е услуга за анонимизиране, с която проследяването на транзакциите, направени в блокчейн, е невъзможно поради тяхното разделяне на малки суми, които многократно се преместват на различни адреси.
Потребителят допринася с криптовалути на такъв миксер, извършвайки една транзакция, докато други монети се изтеглят, прекарвайки множество транзакции между различни токени, така че свързването им с конкретен участник в системата не е възможно.

– Принцип на действие

Централизираният Биткойн миксер осигурява анонимност на транзакциите чрез смесване на всички операции, извършвани от потребителя. Системният участник провежда транзакция със своите средства, заплаща съответната комисиона и получава същата сума, но в други монети.
В процеса на смесване на средствата те се разделят на малки суми, след което се изпращат на случаен принцип към портфейлите, създадени от услугата. Тези транзакции се повтарят десетки като се изпращат монети на адреса, посочен от потребителя. Наложително е такава услуга да е технически защитена и надеждна, тъй като когато се смеси по този начин, съществува риск от кражба, която разработчиците могат да извършат. В допълнение, с ниска техническа сигурност, системата може да бъде ударена от хакери. Също така е невъзможно да се изключи рискът самата услуга да води отчетност за приключените сделки.
Що се отнася до плащането на средства чрез Bitcoin миксери, то се произвежда чрез формиране на необходимото количество произволен брой монети в случаен ред.

– Каква е необходимостта да се използва миксер?

Често можете да попаднете на гледната точка на Биткойн миксерите като инструмент, необходим изключително на престъпниците. Разбира се, за да се покрият незаконни операции, подобна услуга е необходима. Въпреки това, за спазващите закона потребители поради няколко причини може да е важно да се скрият техните операции и активи.

Използването на Биткойн миксер ви позволява ефективно да „объркате следите” и да създадете надеждна бариера за наблюдение на движенията на вашите биткойни от твърде любопитни хора. И няма значение дали вашите криптовалутни операции са законни или не. За вашето спокойствие, по-добре е да ограничите колкото е възможно повече кръг от лица, които знаят адреса на портфейла ви, размера на средствата по него и операциите, извършвани с тях.

Отказвайки да използвате миксери, вие по този начин позволявате на всеки, който има минималните способности и умения, да разбере къде сте придобили криптовалутните си активи и къде са били прехвърлени биткойните. Такава информация може да се използва за идентифициране и увреждане на вас, по-специално чрез кражба на средствата ви.

About The Author