Топ 5 плъгина за вашия WordPress сайт

WordPress е платформа за изработка на сайтове и блогове или казано на кратко, лесен начин да осигурите Вашето малко пространство в мрежата. Освен инсталацията на темплейт (тема), повечето сайтове изискват допълнителни настройки, които можете да инсталирате свободно – плъгини.

В този пост ще можете да намерите топ 5 плъгини, които определено трябва да имате във вашия WordPress сайт. Така че, да започваме!

плъгин

  1. Yoast SEO

Разбира се, ще започна с плъгин за SEO. Всички знаем, че без SEO, вашият сайт ще бъде безизвестен или много малко хора ще узнаят за него. Yoast SEO е може би най-добрият плъгин, който може да ви помогне да оптимизирате уеб сайта си в съответствие с изискванията на Google. Той е лесен за използване и ви показва как да пишете и какво ви липсва. Също така, той генерира вашата XML карта и ви помага да създадете вашия социален медиен мениджмънт. Какво повече можем да искаме? Мисля, че е перфектен!

Разработчик: Joost de Valk | Изтегли от тук

  1. Contact Form 7

Когато сте собственик на бизнес, едно много важно нещо е да имате връзка с клиентите си. Разбира се, не само бизнеса се нуждае от него. Всеки един човек, който има уебсайт се нуждае от него. Тук идва най-лесната и гъвкава приставка „Contact Form 7“. Тя ви позволява да да създавате контактни форми – толкова, колкото са ви необходими. Също така, може да проектирате вашата форма лесно и с малко познания по HTML. Contact Form 7 поддържа Ajax, CAPTCHA, Akismet, филтриране на спам и много други.

Разработчик: Takayuki MiyoshiИзтегли от тук

  1. MailChimp за WordPress

Приставката MailChimp, както се подразбира и от името и е плъгин за бюлетини. Основната спецификация тук е, че трябва първо да се регистрирате в сайта им, и чак тогава да свържете вашия акаунт със сайта си в настройките на плъгина.

Разработчик: Ibericode | Изтегли от тук

  1. W3 Total Cache

Този плъгин е много полезен, ако искате да ускорите вашия сайт, но също така е и много труден за ползване. Лично аз съм много доволна от работата му, но ако вие започнете да го използвате, внимавайте с малките детайли. Последният ъпдейт предизвика много проблеми, но все още съм сигурна, че това е един от най-добрите плъгини за оптимизиране на ефективността на сайта ви.

Разработчик: Frederick Townes | Изтегли от тук

  1. Social Media

Всеки сайт се нуждае от връзка със социалните медии. Този плъгин, озаглавен „Социални медии“, ще добави икони за социалните медии на вашия сайт и по този начин потребителите лесно биха могли да споделят съдържанието ви.

Разработчик:Social Dude | Изтегли от тук