Изобретиха джобен принтер

принтер
Нов мобилен принтер, дава възможност на хората да печатат навсякъде и по всяко време.

Компанията Zuta Labs е изобретила принтер, който представлява една печатаща глава, която се движи по хартиеният лист посредством колелца. Тези колелца помагат на принтера да се движи във всички посоки по повърхността. Чрез лазерни сензори, които са разположени под устройството се контролират скоростта и местоположението му.

Принтерът е широк около 10,2см с дължина 7,5см и тежи само 350 грама. Той може да се свърже безжично с смартфони, таблети, лаптопи и компютри. Няма значение със какво устройство сте, защото той работи с Android, iOS и Windows, чрез безплатно приложение.

За да започнете да печтатате е нужно само да включите устройството, да го подравните с ъгъла на хартията и да изпратите желаният документ към него.  От компанията са съобщили, че малкият принтер може да печата с разолюция от 300 DPI. Също така не само на стандартна хартия, но и върху всякакви повърхности.

Ако човек е изпратил няколко страници до устройството, принтерът ще спре, когато стигне до края на първия лист и ще изчака докато бъде поставен в горната част на следващият.

Малкият принтер е оборудван с презареждаща се литиево-полимерна батерия, която може да издържи един час, което е достатъчно за около 60 страници. Устройството се зарежда чрез micro USB, и са му нужни около 3 часа.

Според компанията, принтерът може да напечата повече от 100 страници с една касета мастило.  За момента устройството използва само черен цвят, но от компанията планират за в бъдеще той да бъде цветен.