Иновации които ще променят светът ви

IMAX 3D камера

Най-малката и лека IMAX камераimax 3d camera

Никоя друга камера не улавя умопомрачителни изображения като IMAX, но тъй като те са толкова тежки (за 3Д версиите около 90килограма) кинематографистите трябва да избират кога си заслужава да ги използват. Новата IMAX 3D камера тежи само 17 килограма. Това означава, че филмовите дейци могат да я монтират на кранове, да я вмъкват в тесни пространства или да я понесът над върховете на дървета с балон пълен с горещ въздух (както Дейвид Дъглас в документалният си филм Островът на Лемурите: Мадагаскар) за направата на кадри невиждани до сега на големият екран.

WOWWEE MIPwowwee mip

Мъничък самобалансиращ робот

Построен в сътрудничество с лабораторията по роботика в университета на Калифорния в Сан Диего, MIP,(mobile inverted pendulum) или мобилно обърнато махало, е първият самостоятелно балансиращ потребителски робот. Устройството използва набор от многоосни жироскопи и акселерометри за да остане в изправено положение. Той може да отговори на жестови команди, да заобикаля ъгли и да носи малки предмети, като например кенче сода . Всичко това, докато си остава във вертикално положение. Най-добрата част? Потребителите могат да свържат в мрежа до осем MIPS заедно за синхронизирано движение. Роботско денс парти!

DOLBY ATMOS

Най-новият звук на домашното кино

dolby atmos

Преди четвърт век Dolby за първи път е представил първото домашно кино със съраунд звук. Системите са израстнали във все по-сложни: първо с два аудио канала, после с пет и накрая седем. Но звука винаги е бил двуизмерен, обграждащ слушателите в кръг, не с ефект купол. С Atmos, Dolby и неговите партньори (Pioneer, Marantz, и Onkyo, за да назовем само няколко) е добавено и трето измерение- височина, която звукооператори могат да използват, за да поставят индивидуално звуци навсякъде в пространството за 3D обкръжаващ ефект. Представете си, гледайки Годзила, хеликоптер да кръжи над главата ви.

Атмос системите се състоят от приемник и най-малко осем тонколони, две от които се справят с въздушното аудио(над главите ви). Процесорът в рамките на приемника превежда до 118 обектни записи и прецизно поставя звуци във всяка среда. Приемникът присвоява обектни записи за най-много 34 високоговорители в една стая. За въздушен звук, потребителите могат или да инсталират монтирани на тавана високоговорители или да изберат Atmos подови или рафтови модели, които изстрелват звукът нагоре, който от своя страна рикошира от тавана, за да се създаде илюзията, че той идва от горе. Тази есен, студия започнаха да включват Атмос песни в избрани блу-рей дискове и стрийминг услуги като Vudu. Вашата всекидневна никога няма да бъде същата!

Sony Playstation TV

Стриймваща игрална конзолаsony playstation tv

До една или две години, дисково-базираните конзолни игри вече ще изглеждат старомодни, като музикалните CD-та.Sony PlayStation ТВ води тази промяна към ново измерение. По размер игралната конзола e колкото длан. Тя се свързва с новия PlayStation Now. Услуга на Sony, чрез която потребителите могат да стриймват над 100 PS3 игри, като Final Fantasy XIII и Darksiders. Кутията също така ще може да стриймва игри от PS4, ако са свързани на една и съща Wi-Fi мрежа.

BLUE MICROPHONES MO-FI

Първите преносими Хай-Фай слушалки

blue microphones mo-fi headphones

Hi-Fi ( High fidelity- висока прецизност)  слушалките са  изработени с най-качествени компоненти за слушане на записи с високо качество на звука и са най-високия клас слушалки.Когато се ползват слушалки от този клас, аудио източника става все по-важен и препоръчителни са файлове с битрейт от 320Kbps или формати без загуби като FLAC или Apple Lossless възпройзвеждани от качествена звукова карта.

С бордовия си усилвател, Mo-Fi може да възпроизвежда аудио файлове с яснотата на висока разделителна способност, (студийно качество, ниски, или некомпресирани записи ) от маломощни устройства, като Iphone.

SAMSUNG UN78S9B

Първият извиващ се телевизор

samsung UN78S9B

Някой хора обичат идеята за извити телевизори, но много от тях изобщо не ги харесват. При извитите телевизори се създават фини геометричните изкривявания, които при плоските телевизори също има, не са толква видими, докато при Oled моделите те са малко по-очевидни. Особено дразнещи са тези изкривявания, ако сте извън зрителния ъгъл и най-малко забележими, ако сте седнали в центъра. По тази причина например, собствениците на извити телевизори не биха могли да поканят цяла група приятели вкъщи по време на Световното първенство по футбол, защото не всеки ще може да гледа мачовете добре. 78-инчовият Samsung UN78S9B позволява на зрителите да го имат и по двата начина. Чрез навигация в менюто, ръбовете на semiflexible LCD могат да бъдат променени. Те се извиват навътре с около 15 градуса и обратно до състояние на равнина.