От 2017 г. Ford ще предлага услуги на Google и Apple в своите автомобили

От 2017 г. Ford ще предлага услуги на Google и Apple в своите автомобилиFord Мустанг с андроид

Ford иска следващата кола във вашия гараж да бъде толкова интелигентна, колкото смартфон в джоба ви, като предлага Android Auto Google и Apple на CarPlay за всички свои 2017 превозни средства.

Това е вярно. Скоро ще можете да попитате Google, къде е най-близкия Макдоналдс и проверка със Siri, за да видите колко калории съдържа Big Mac (563) – всичко това, докато форсираш новия си Mustang GT.

Ford прилага Android Авто и CarPlay на своите превозни средства чрез своята нова Sync 3-развлекателна система.

Ford организира оригиналната система Sync чрез счупване на основния сензорен дисплей на четири квадранта: Entertainment, Навигация, климат и телефон. Целият интерфейс е объркващ, показващ възможно най-малко. Системата е бавна, за да отговаря на потребителските входове, правейки неща, като търсене на адреси невероятно досадни.

Sync 3, от друга страна, е не само по-бърза, но и по-лесна за навигация. Настройката се фокусира върху по-голям текст и прозорци, които правят системата много по-интуитивна.

В допълнение към Android Авто и Apple CarPlay, Ford прилага и Wi-Fi актуализации за своите превозни средства. Това означава, че ако имате нужда да обновите своята Sync 3 система, за да получите нова функция, вие просто ще трябва да се свържете с Wi-Fi системата на Вашия дом.

Добавянето на Android Авто и Apple CarPlay е интересно решение от Ford, все пак, който е вложил много усилия в изграждането на собствената си автомобилна инфотейнмънт екосистема. С достъп до Android Авто и CarPlay, шофьорите ще бъдат по-малко стимулирани да използват действителния интерфейс на Sync 3.

За парите си, Android Auto е най-добрата инфотейнмънт система в автомобила. Той е бърз, лесен за използване и предлага най-добрия софтуер за навигация – Google Maps.

Така или иначе, Ford, ти дава избор на система, която искате да използвате зад волана. Само не забравяйте да държите очите си на пътя.