Сладкия робот на Softbank ще ви показва 3D картинки на менюто (Видео)

Сладкия робот на Softbank

Неясните и липсващите снимки в менюто на ресторантите са на път да изчезнат! Роботите и “добавената реалност“ са тук и са готови да ви изумят отново!

Това е планът за в бъдеще. Поне както ни показа екипа от програмисти на TechCrunch – PeppAR Waiter – един амбициозен и перспективен проект за в близкото бъдеще.

Разработено от Yosun Chang, безстрашен хакер, който е участвал в не по-малко от четири конкурси по програмиране. PeppAR Waiter използва очарователния робот и собствената услуга за добавена реалност на Чанг – Holo Yummy – да се създаде футуристичен начин за поръчки.

Pepper изпълнява ролята на сервитьор и взема вашата поръчка с помощта на таблет, съдържащ менюто на ресторанта. Използвайки “добавена реалност“, таблета който носи със себе си също ви показва храната в 3D образ, като може да се види чрез приложение на вашия телефон или таблет.

След като разгледате храната си и направите поръчка, роботчето ще отиде и заяви вашите желания. (Тогава може и да има и роботи в кухнята, но това е съвсем друга история.)

Виждали сме Pepper да се използва в ресторанти и преди, но добавянето на “добавена реалност“ насочва проекта в друга, по-добра посока. Другите проекти на Chang включват SnapGlass.es и PokeTrump.club и Point.Shop от Hackathon. Тя използва меню от модерния ресторант SF Atelier Crenn, който къщо е от платформата на Holo yummy, но лесно може да добавите и други ресторанти и дори неща освен храна.

В крайна сметка, този вид технология може да има място в ресторанти и хотели с високо качество на услугите. Места в които клиентите искат да знаят какво получават, преди да пристигне, като също може и да оцените роботизираната услуга. PeppAR Waiter може да не е услугата, която прави това да се случи, но така или иначе го сервира очарователно, с поглед към бъдещето.