Технологиите са ключови за бизнеса

analysis-3683617_1280

Липсата на адекватно управление по внедряването им може да направи компаниите неконкурентни и да подкопае морала на служителите, твърди проучване на Aruba, което подчертава, че “Без внедряване на нови технологии компаниите рискуват да изостанат от конкурентите”. Анализът е базиран на резултатите сред повече от 2700 мениджъри и служители от средния бизнес, от които на това мнение са две трети от анкетираните.

Над три четвърти (77%) от работещите в средни компании са съгласни, че липсата на адекватно управление по отношение на внедряването на нови технологии на работното място може да подкопае моралното състояние на служителите.

Въпреки че осъзнават важността на информационната сигурност, почти три четвърти (74%) от служителите в компаниите със среден размер съобщават, че през миналата година са допуснали небрежно боравене с данните на работодателя.

Освен това по-малко от половината (48%) участници в проучването, фокусирано върху новите технологии на работното място, казват, че сигурността се явява отговорност на всеки служител. За сравнение, така мислят две трети (66%) от служителите в големите компании.

Средният бизнес, също така, проявява забележителна гъвкавост в използването на лични устройства на служителите за служебни цели. 72% от анкетираните служители съобщават, че могат да правят това, в сравнение с 53% от работещите в големи компании, сочи още резултатите от проучването.

ИТ Академия

About The Author