AirSelfie- Забравете за селфи стика

AirSelfie

Вместо да протягате ръка или да използвате селфи стик, за да се снимате с приятели, бихте могли да използвате нов джобен дрон наречен “AirSelfie” (въздушно селфи). Той може да прави както снимки така и видео клипове.

AirSelfie е оборудван с 5- мегапикселова камера, която заснема видео с висока разделителна способност (1800 пиксела).

Той е много удобен за заснемане на различни обекти от разстояние, височина и ъгъл, които никога не бихте постигнали използвайки ръцете си или стик.

AirSelfie разполага с четири ротора, които му помагат да лети до височина от 20 метра, като тежестта му е едва 52 грама.За да се държи стабилно във въздуха, малкия дрон използва сонар за измерване на надморската си височина и малка допълнителна камера, която следи неговото обкръжение и признаци за трептене. Също така, тази малка машинка е снабдена с жироскопи , барометри и магнитни сензори, които и помагат да се придвижва.

Батерия

Презареждаща се литиево-полимерна батерия дава AirSelfie време на полет от 3 минути. Специално устройство (Power Bank) в комплекта може да презареди дрона за 30 минути. Power Bank може да осигури 20 заряда преди да има нужда да се презареди.

AirSelfie се контролира от безплатно приложение за iOS или Android. Чрез него може да регулирате височината на дрона, посоката му и да си направите снимка с едно натискане на бутона. Потребителите могат също така да активират 10- секунден таймер, което е достатъчно време за да се приготвят за снимката.

След заснемането, дрона може автоматично да се върне на мястото от което е излетял. Потребителите могат също така да го управляват ръчно или дори да го грабнат докато все още е във въздуха, без да има последици за ръцете им.