Eyelock Myris – Преносим ирис скенер

Eyelock Myris

Eyelock myris

Какво представлява:

Eyelock Myris е лъскав преносими ирис скенер. Той внася биометрична сигурност за домашни компютри.

Размерът на скенера Myris е сравним с обикновена компютърна мишка. Обективът на камерата се намира в долната част. Очаква се, че в бъдеще системата ще бъде преработена така, че ще бъде възможно да се интегрира директно в лаптоп или рамката на настолен монитор.

Спецификации:

Диаметър и дълбочина:    3.0” (7.8 cm) x 1.18” (3 cm)

Тегло:     3.2oz (90.71 g)

Вид захранване/ Консумация:   USB 2.0 (5VDC – 2.5W max)

Зрителен обхват (в права линия):    8.5” (21.59 cm)

Зрителен обхват (Вертикален):    6.5” (16.25 cm)

Зрителен обхват (хоризонтален):     4.9” (12.44 cm)

Работна температура:     32°F-104°F (0°C-40°C)

Влажност:     До 85% без кондензация

Комуникация:     USB

Myris работи в тандем със специално приложение за Windows 7/8, Mac OS X и Chrome OS. След като устройството се включи в USB порт прави видео за части от секундата на двете очи, като сканира повече от 240 точки във всяко едно от тях. Едно устройство може да съхранява данните на до пет потребителя.

 След сканирането се формира уникален 2048- битов цифров подпис. Създаденият високостепенен криптиран електронен подпис се синхронизира с пароли, като например за отключване на компютър, банкови услуги, облачно съхранение на данни и други, които са съхранени на Myris в криптирана форма . За повече сигурност те никога не се запазват на вашият компютър. Компанията EyeLock са подсигурили и добра защита срещу хакери, чрез криптиране AES-256, което се използва от правителството на САЩ за запазване на секретни данни. Идентификацията се осъществява за по-малко от една секунда. След като се повърди съвпадение, устройството автоматично вписва потребителя в профилите му чрез разширение в браузъра. Това значи, че никога повече няма да е нужно да запомняте пароли и да ги пишете.

Тъй като няма два еднакви ириса, шансът за фалшиво съвпадение е едно на два трилиона. (скенерите за пръстови отпечатъци са с вероятност 1/10000 за лъжливо сработване) По-висока точност може да осигури само анализа на ДНК.