Браузърът Chrome 76 с редица ценни подобрения

1200px-A_view_of_New_York_City_with_the_Empire_State_Building_and_One_World_Trade_Center_from_the_Rockefeller_Center-8-800x445

Обновеният браузър Chrome предлага ценни подобрения за потребителите. Новата версия на браузъра идва със съществени подобрения във функционалността, включително усъвършенстван режим инкогнито, ограничения за достъпа до Flash съдържание и блокиране на натрапчиви реклами.Chrome 76 позволява и свободно четене на платени сайтове.

Версия Chrome 76.0.3809.87 позволява на потребителите да преглеждат съдържанието на платени сайтове – например за новини – безплатно и без регистрация. Това е постигнато чрез затваряне на уязвимост във FileSystem API, с който сайтовете могат да определят дали потребителят е в режим инкогнито, или не.

Новата функция се възползва от факта, че много онлайн издания позволяват на всеки нов потребител безплатно да чете редица платени статии, след което му предлагат да плати за достъп до други материали. В режим инкогнито (частно сърфиране) обаче всяко посещение на потребителя до определен ресурс се счита за първо, в резултат на което той получава неограничен достъп до платени публикации. Функцията не работи на всички онлайн ресурси, информира technews.bg.

2019-03-07-image-17

Не по-малко значима иновация в Chrome 76 е масовото блокиране на неприемлива реклама. За такава се счита всяка онлайн реклама, която пречи на възприемането на съдържанието на уеб сайтовете и не отговаря на строгите критерии, разработени наскоро от Коалицията за по-добри реклами.

Списъкът с видове реклами, подлежащи на филтриране, е впечатляващ. За настолните браузъри това са предимно изскачащи блокове, които припокриват основното съдържание на сайта, реклами със секунден брояч преди затваряне (показват се преди самия сайт да се зареди) и видеореклами с автоматично възпроизвеждане на звук. В списъка са и неподвижните блокове с големи размери, които запазват позицията си при скролиране в сайта.

Източник: https://financebg.com

About The Author